Skip to main content

Мобилни палетни сталажи

MOVO, решението со системи за складирање на палети на Dexion, е оптимално решение за складирање коешто нуди густо складирање на палетите и помага да се намалат трошоците за нова градба или нуди можност за подобро и поефикасно искористување на магацинскиот простор. 

Електронски контролираниотMOVO мобилен систем за складирање на палети во тешки услови, работи со вградени шини и има носивост до 24 тони греди на полици на висина до 12 метри, со траки до 90м.

Кога ќе се отворат различните патеки, најмодерната технологија на сензори и варијабилни контролни опции обезбедува олеснување на работењето и апсолутна безбедност.

Благодарение на широк спектар на додатоци, MOVO е погоден за било каков вид на складирани стоки и гарантира безбедност при работата на температури ниски до -30 ° Ц, што го прави идеален за употреба во студени простории за складирање.

Предности

 • Максимално искористување на простор -само еден оперативен коридор
 • Заштеда до 40% од просторот потребен за конвенционалните палети
 • Алтернативно зголемување на капацитетот за складирање до 80%
 • Добриот процент на зафатеност помага да се намалат сметките за енергија во ладилниците
 • 100% пристап до секоја посебна палета
 • Модуларен дизајн којшто се приспособува на сите барање
 • Безбедност во 

Димензии и носивост:

 • Носивост: во зависност од системот, до 24 тони
 • Вкупно еден товар: до 800 тони (инсталиран е проект од вакви размери)
 • Должина на количките: до 90м
 • Висина на полиците: до 15m
 • Ширина на гредите: до 5000mm

 

Контролни функции:

 • Подвижни ленти
 • Радио контрола на работењето
 • Режим на бирање
 • Автоматско светло
 • Два различни позиции на палење
 • Ноќна позиција
 • Циркуларен режим
 • Режим со прскалки
 • WMS- автоматска контрола
 • ERP- автоматска контрола
 • Далечинска дијагностика
   

Безбедност:

За секој коридор:

 • Светлинска бариера на надолжните колички
 • Уред за броење на камиони – вилушкари
 • Звучно предупредување за движење
 • LED- трепкачки светла за време на движење
 • Кочници на секоја количка за вонредни ситуации 

Низ целиот систем:

Во предниот дел на коридорите со полици може да се инсталира светлосна безбедносна бариера на три различни висини.